Premiership
26

Newcastle tone sve dublje, ni nakon "najlakše" utakmice u sezoni nemaju pobjedu

K. H.
Ekipa Newcastlea i nakon 14. kola u engleskom Premiershipu ne zna za pobjedu i bez obzira na bogate vlasnike iz Saudijske Arabije, ovaj tim bi naredne sezone mogao igrati u engleskom Championshipu. U večerašnjem meču protiv direktnog rivala za opstanak, ekipe Norwicha, osvojili su jedan bod (1:1).

Utakmica je za popularne Svrake počela izuzetno loše jer je štoper Clark već u devetoj minuti dobio direktan crveni karton i to nakon što je kao zadnji igrač srušio protivničkog igrača.

Odmah nakon toga Gilmour (Norwich) je probao iz slobodnog udarca, ali je golman Dubravka to odbranio, a do kraja prvog poluvremena vidjeli smo tek jedan pokušaj i to onaj Joelintona iz 20. minute kada je šutirao visoko preko gostujućeg gola.

U 60. minuti Newcastle dolazi u vodstvo nakon što je Wilson s bijele tačke pogodio za 1:0, a bod popularnim Kanarincima donio je Pukki u 79. minuti kada je sjajno pogodio za 1:1.

Newcastle ostaje na posljednjoj poziciji sa samo sedam osvojenih bodova, a oni u ovoj sezoni nisu ostvarili nijednu pobjedu i imaju sedam remija. S druge strane, Norwich ostaje u zoni ispadanja i to na 18. poziciji, ali s tri boda više od Svraka.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore