Uoči sutrašnjeg meča
37

Nevolje za nogometaše Srbije u Belgiji: Zadržani tri sata na aerodromu, otkazali trening

N. M.
(Foto: Arhiv / Nogometni savez Srbije)
(Foto: Arhiv / Nogometni savez Srbije)
Nogometna reprezentacija Srbije večeras je doputovala u Brisel uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Belgije, a nakon slijetanja na aerodrom zadesili su je problemi.

Kako javlja srbijanski Telegraf, nogometaši predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem ostali su, iz još uvijek nepoznatog razloga, tri sata "zarobljeni" na pasoškoj kontroli i nisu mogli napustiti aerodrom te se zaputiti ka hotelu.

Na nevolje na aerodromu nadovezala se i velika saobraćajna gužva, a nakon svega je otkazan i zvanični trening reprezentacije Srbije.

Također, ni selektor Srbije Stojković nije održao zvaničnu konferenciju za medije na stadionu Kralj Baudouin, već je to morao učiniti u improvizovanoj sali u hotelu.

Duel Belgije i Srbije igra se u srijedu od 20.45h, a taj meč će istočnim komšijama poslužiti samo kao zagrijavanje i priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Bugarske u Leskovcu, kojim će biti spuštena zavjesa na kvalifikacije za EP.

Ta utakmica se igra u nedjelju, a Srbija pobjedom treba ovjeriti plasman na prvenstvo Starog kontinenta u Njemačkoj 2024. godine.