Napravio incident
52

Nevjerovatno: Legendarni Nijemac podivljao na svom humanitarnom meču, isključen je

D. P.
Podolski se nikako nije mogao smiriti (Foto: Screenshot)
Podolski se nikako nije mogao smiriti (Foto: Screenshot)
Legendarni njemački nogometaš Lukas Podolski pokazao je svoju mračnu stranu nakon što je isključen sa humanitarnog meča.

Podolski, koji je već godinama jedan od organizatora Schauinsland Reisen Cupa, nastupio je protiv pet drugih ekipa u ovom humanitarnom turniru. No, posljednjeg izdanja neće se rado sjećati.

Tokom polufinalnog okršaja protiv Rot-Weiss Essena bivši njemački reprezentativac spriječio je postizanje gola rivalskog tima. Povukao je protivnika s leđa kao posljednji igrač i sudija mu je pokazao crveni karton.

Iako se radi o humanitarnom turniru, sudija se pridržavao pravila i pokazao je Podolskom direktno isključenje, a sadašnji nogometaš poljskog Gornika potpuno je podivljao.

Podolski se prvo unio u lice sudiji i uputio nekoliko neprimjerenih riječi, da bi onda otišao do klupe i uzeo flašicu s vodom te je prosuo u pravcu arbitra.

Bivši igrač velikana poput Bayerna, Arsenala i Intera na kraju se ispričao arbitru. Turnir je na kraju urodio plodom, pošto su prikupljena dva miliona eura koji idu u dobrotvorne svrhe.