Nogomet
34

Nevjerovatno: Enner Valencia glumio povredu da bi izbjegao hapšenje na utakmici

Klix.ba
Ekvador je pobijedio dvostrukog južnoameričkog prvaka Čile u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, no pobjedu su zasjenile nevjerovatne scene.
Golovi Antonija Valencije, Cristiana Ramireza i Felipea Caiceda osigurali su Ekvadoru pobjedu rezultatom 3:0 protiv Čilea, a napadač Evertona Enner Valencija, koji je posuđen iz West Hama, počeo je utakmicu od prve minute i upisao Antoniju Valenciji za prvi gol na utakmici. No, on je tokom utakmice razmišljao i o drugim stvarima, jer ga je čekala policija kako bi ga uhapsila zbog neplaćene alimentacije u iznosu od 17.000 dolara.




Međutim, napadač je izbjegao hapšenje tako što je deset minuta prije kraja utakmice pao na teren glumeći povredu. Iznesen je na nosilima, a ostatak njegove ekipe se verbalno sukobio s policajcima kako bi Valencia mogao otići u svlačionicu. Stručni štab Ekvadora je potom priložio dokument koji predstavlja garanciju da će se igrač vratiti u hotel s državnim timom. Nekoliko sati kasnije je Valencijin advokat uvjerio sudiju da poništi nalog za hapšenje.