"On je fenomenalan"
10

Nevjerovatne scene u Engleskoj: Navijači zviždali Maguireu, selektor u nevjerici

K. H.
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Engleske Gareth Southgate osudio je navijače ovog tima zbog zvižduka defanzivcu Harryju Maguireu rekavši kako nije zaslužio takav odnos.

Engleska je u utorak slavila protiv Obale Slonovače rezultatom 3:0, a uoči utakmice navijači su zviždali ovom defanzivcu Manchester Uniteda zbog brojnih grešaka koje je napravio u ovoj sezoni.

"Ne razumijem... Način na koji je igrao za Englesku je fenomenalan. Ili smo svi u ovoj priči zajedno, ili nismo. On nosi dres reprezentacije Engleske i navijači ga trebaju podržati", rekao je Southgate i nastavio:

"Znamo da igrači nekada prolaze kroz teške trenutke, ali on je vrhunski nogometaš. Jasno mi je da njemu i njegovom klubu ne ide najbolje, ali sada je nosio dres reprezentacija. Ne znam da li su ti ljudi bili pod utjecajem društvenih mreža, možda pod utjecajem mišljenja nekadašnjih igrača. Ali, nikada nije bilo prihvatljivo zviždati nekom igraču u reprezentaciji i navijači trebaju da stoje iza svog tima."

Maguire je ponikao u omladinskim školama Barnsleya i Sheffield Uniteda za koji je debitovao u profesionalnom nogometu. Kasnije je igrao u Hullu, Wiganu i Leicesteru, odakle je za čak 87 miliona eura stigao u United. Za reprezentaciju Engleske je debitovao 2017. godine.