Obavio i medicinske
40

Nevjerovatna situacija: Bayernu propalo veliko pojačanje uprkos slikama u dresu kluba

D. P.
Stigao u Minhen, obavio sve procedure i ostao bez Bayerna (Foto: Twitter)
Stigao u Minhen, obavio sve procedure i ostao bez Bayerna (Foto: Twitter)
Nevjerovatna situacija dogodila se minhenskom Bayernu u samom finišu prijelaznog roka jer je propao transfer portugalskog veznjaka Joaa Palhinhe.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Palhinha nije stigao u Minhen, odradio medicinske preglede i fotografisao se u dresu Bayerna. Iako je imao odobrenje Fulhama da ode na potpis ugovora s Bayernom, ekipa iz Londona je sve obustavila i transfer je propao.

Dva kluba prvenstveno su dogovorila transfer Palhinhe iz Fulhama u Bayern za 80 miliona eura. Igrač je stigao na potpis ugovora, ali je Fulhamu u međuvremenu propalo dovođenje njegove zamjene.

O svemu se oglasio transfer stručnjak Fabrizio Romano koji je potvrdio da ne postoji način da Portugalac pređe u Bayern do kraja prijelaznog roka.

"Joao Palhinha kompletirao je dva kruga medicinskih pregleda, fotografisao se u Bayernovom dresu, ali mu transfer propada", stajalo je u prvoj objavi da bi se nakon toga oglasio i potvrdio da je u potpunosti otkazan transfer.

"Dogovor s Palhinhom je 100 posto propao. Nema načina da se promijeni situacija unatoč medijskim i medicinskim dužnostima koje je obavio", dodao je italijanski novinar.

Fulham je pokušao pronaći zamjenu iz Manchester Uniteda u vidu Scotta McTominaya, ali kako je transfer propao, Palhinha se vraća u Fulham.