Nemaju golmana
1

Nevjerovatan problem za Liverpool: Navijač povrijedio Adriana tokom proslave Superkupa

K. H.
Slavlje igrača Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Rezervni golman Liverpoola Adrian povrijedio se tokom slavlja nakon pobjede protiv Chelseaja u Superkupu Evrope poslije boljeg izvođenja penala i vrlo vjerovatno neće braniti protiv Southamptona u narednom kolu Premiershipa.

Adrian je neposredno prije početka sezone stigao u Liverpool umjesto Simona Mignoleta koji je napustio klub, a već u prvom kolu nakon povrede Alissona Beckera dobio je priliku da debituje na Anfieldu i predstavi se domaćim navijačima.

On je u igru ušao sredinom prvog poluvremena, a do kraja meča ipak je primio jedan pogodak. Protiv Chelseaja nije uspio sačuvati svoju mrežu, ali je bio heroj penal serije jer je uspio odbraniti udarac napadača Chelseaja Tammyja Abrahama i tako svojoj ekipi donijeti prvi trofej u novoj sezoni.

Tokom slavlja, ovaj golman je zadobio povredu zgloba, što je izuzetno zabrinulo trenera Jurgena Kloppa koji je okrivio jednog navijača koji je tokom slavlja na terenu utrčao među igrače i slučajno udario golmana Redsa.

Također, Klopp je i općenito kritikovao ulijetanje navijača u teren te je rekao da takvi potezi nemaju smisla.

Liverpool je u prvom kolu osvojio tri boda protiv Norwicha, a protiv Southamptona na golu bi trebao stajati 35-godišnji Andy Lonergan.