Nogomet
6

Nevjerovatan interes za utakmicu BiH - Argentina, najjeftinije karte 40 dolara

Klix.ba
Foto: St. Louis Bosnians (www.stlbosnians.com)
Foto: St. Louis Bosnians (www.stlbosnians.com)
Ukoliko nogometna reprezentacija BiH osigura prvo mjesto u grupi G kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Brazilu, 18. novembra 2013. godine igrat će u St. Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama prijateljsku utakmicu sa selekcijom Argentine.

Ugovor o odigravanju prijateljske utakmice između dva saveza potpisan je prije dva dana, a organizatori su u St. Louisu predstavili prve informacije o kupovini karata za utakmicu koja će biti odigrana na stadionu Busch, domu bejzbol ekipe St. Louis Cardinals.

Bh. građani koji žive u Americi sa nestrpljenjem čakaju dolazak Džeke, Ibiševića, Begovića, Spahića i ostalih reprezentativaca u St. Louis, u kojem, pretpostavlja se, živi više od 70.000 Bosanaca i Hercegovaca.

Prvobitno je utakmica planirana za utorak, 19. novembra. Međutim, zbog odigravanja playoffa u tamošnjoj bejzbol ligi, susret je pomjeren dan ranije i počet će 18. novembra u 19:30 sati po lokalnom vremenu.

Prodaja karata počinje u četvrtak, 10. oktobra u 10:00 sati. Pretprodaja za vlasnike sezonskih karata St. Louis Cardinalsa počet će dva dana ranije, 8. oktobra. Vlasnik važeće godišnje karte ovog bejzbol tima će moći kupiti najviše osam karata.

Organizatori pretpostavljaju da će biti dovoljno karata za sve. Najniža cijena karte iznosti će 40 dolara, a na zvaničnoj stranici Cardinalsa uskoro će biti postavljen i link preko kojeg će navijači moći kupiti karte, piše portal St. Louis Bosnians.