Nogomet
0

Neville: Poraz od Barcelone je jedan od mojih najgorih trenutaka u karijeri

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbaleri Valencije doživjeli su debakl u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja. Barcelona ih je u srijedu uvečer na „Nou Campu“ pobijedila rezultatom 7:0, nakon čega je Gary Neville, trener „šišmiša“, kazao da je taj poraz jedan od njegovih najgorih trenutaka u karijeri.

Pitanje finaliste Kupa gotovo je riješeno nakon prvih 90 minuta, pa će revanš u Valenciji biti samo formalnost. „Barcu“ su do velike pobjede vodili Urugvajac Luis Suraze sa četiri gola i Argentinac Lionel Messi sa tri.

„Ovo je jedno od najgorih iskustava koje sam ikada prošao kroz fudbal“, rekao je engleski trener.

Ubrzo nakon utakmice navijači Valencije su preko društvenih mreža krenuli u akciju smjene Nevilla. Naravno, i novinari su ga nakon debakla na „Nou Campu“ dočekali sa pitanjem vezanim za njegovu budućnost na klupi „šišmiša“.

„Posljednji put sam sumnjao u sebe prije 18 godina. Nakon toga, razvio sam mehanizam koji mi pomaže da se nosim sa ovakvim situacijama. Najviše mi je žao navijača Valencije. Oni ne zaslužuju ovakve utakmice. Igrali smo protiv trojice najboljih igrača svijeta, a dozvolili smo im mnogo situacija tri na dva. To je neprihvatljivo i moramo se brzo oporaviti. Moramo pobijediti utakmicu u ligi. Volio bih kada bi meč protiv Betisa mogao početi za deset minuta“, kazao je Neville.

Na klupu Valencije nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda i reprezentativac Engleske stigao je 2. decembra prošle godine. To mu je prvi trenerski posao u karijeri. Prethodno je bio asistent u stručnom štabu engleskog nacionalnog tima. Od dolaska u Valenciju na osam ligaških utakmica još uvijek nije upisao niti jednu pobjedu. Ostvario je pet remija i tri poraza. Njegov tim nalazi se na 12. mjestu španske lige sa 25 bodova, samo pet više od zone ispadanja.