Legende Uniteda
18

Neville i Giggs slijede Abramovičev primjer: Otvorili hotele za ljekare

F. Z.
Giggs i Neville (Foto: EPA-EFE)
Giggs i Neville (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaši Manchester Uniteda Gary Neville i Ryan Giggs odlučili su slijediti primjer Romana Abramoviča i ustupili su svoje hotele na korištenje Nacionalnoj zdravstvenoj službi, objavio je Sky.
Abramovič je saopćio kako će hotel Milennium na stadionu Stamford Bridge ustupiti na korištenje ljekarima koji rade u bolnicima u sjeverozapadnom Londonu, kako bi sačuvali zdravlje i izbjegli duga putovanja nakon dugih smjena tokom pandemije koronavirusa.
Gary Neville objavio je na društvenim mrežama da će u istu svrhu poslužiti i hoteli Football koji se nalazi u blizini Old Trafforda i The Stock Exchange koji se nalazi u centru Manchestera.

"Posljednjih sedmica bio sam u kontaktu sa zdravstvenim službama u Manchesteru. Naših 176 kreveta koristit će medicinski radnici počevši od petka. Vrijeme je da čitava industrija pokaže solidarnost, ne samo radi našeg osoblja u ovim nesigurnim vremenima, nego i radi onih kojima je smještaj najpotrebniji narednih mjeseci. Drago nam je što smo postigli ovaj dogovor. Hotele ćemo ustupiti besplatno, a naše osoblje će nastaviti raditi normalno. Medicinski radnici će koristiti hotele bez ikakve naknade u narednih nekoliko mjeseci kada im je potrebna izolacija od porodice. Ostanite zdravi i želimo svima sve najbolje", poručio je Neville.