Zanimljiva anegdota
12

Neville: Došao sam na Old Trafford, a moj brat idiot nije se želio pozdraviti

F. Z.
Phil i Gary Neville (Foto: EPA-EFE)
Phil i Gary Neville (Foto: EPA-EFE)
Phil Neville i njegov dvije godine stariji brat Gary dijelili su svlačionicu Manchester Uniteda od 1994. do 2005. godine, a onda je mlađi brat Neville karijeru nastavio u redovima Evertona.

Gary je u međuvremenu postao kapiten Manchester Uniteda i u klubu s Old Trafforda proveo je čitavu karijeru (1992-2011). Mlađi brat Neville prisjetio se kako nije bilo bratske ljubavi između njega i Garyja kada se vratio na Old Trafford u dresu Evertona dok su kamere Sky Sportsa bile upaljene.

"Bila je to jedna od onih utakmica koje počinju u ranijem terminu. Sišao sam do tunela i pomislio sam 'pozdravit će se'. I nije se pozdravio. Giggsy je rekao zdravo, Scholesy je također rekao zdravo. Mislim da je i Wes Brown bio tu i pozdravio se također. I onda sam vidio da je kamera tačno ispred kapitena i pomislio sam: 'Tipični Gary, pretvara se pred kamerama'. Istog trenutka kada su kamere prošle rekao je: 'Dobro Phil, kako ide?'", prisjetio se Phil Neville i dodao:

"Kakav potpuni idiot. Zbog kamera, zbog Sky Sportsa i neke njegove slike u javnosti, pomisio je: 'Neću se pozdraviti s njim.' Ja nisam želio da budem dio toga", rekao je Neville.

Prisjetio se problema u porodici nakon što je potpisao za Everton.

"Moja sestra blizankinja bila je na mojoj strani naravno i to je razdvojilo čitavu porodicu. Ako bi Manchester United pobijedio kritikovali bi me navijači Evertona zbog toga što sam ja Unitedov navijač. Ako bi Everton pobijedio članovi moje porodice nisu razgovarali sa mnom. To je samo jedna od tih čudnih situacija. Uvijek sam želio samo da prođe ta utakmica", istaknuo je Neville.

Phil Neville bio je asistent bratu Garyju na klupi Valencije u sezoni 2015/2016.