Nogomet
17

Neuništivi Rivaldo proslavio 40. rođendan

Totalsport
Rivaldo (Foto: Arhiv)
Rivaldo (Foto: Arhiv)
Nekadašnji najbolji svjetski nogometaš, Brazilac Rivaldo, napunio je danas 40 godina. Ni dalje, međutim, nema namjeru otići u penziju.

Karijeru je počeo kao 16-godišnjak u Paulistanu, a nastavio je u Santa Cruzu, Mogi Mirimu, Corinthiansu i Palmeirasu prije no što je 1996. došao u Europu. U Deportivu se zadržao samo jednu sezonu, nakon čega je potpisao za Barcelonu čime je počelo najljepše razdoblje njegove karijere. U 157 utakmica u dresu katalonskog diva zabio je 86 pogodaka i osvojio dva naslova španskog prvaka. FIFA ga je 1999. proglasila najboljim svjetskim nogometašem, a iste je godine osvojio i Zlatnu loptu. S Brazilom je 2002. postao svjetski prvak, a iste je godine potpisao za Milan s kojim se okitio i naslovom u Ligi prvaka.

Među Rossonerima je, međutim, njegova karijera krenula silaznom putanjom, tako da se 2004. vratio kući, potpisavši za Cruzeiro, no vrlo brzo se vratio u Europu i do 2009. igrao u Grčkoj, tri sezone za Olympiacos i dvije za AEK.

Iznenadio je javnost kada je prije tri godina potpisao za uzbekistanski Bunyodkor, a nakon još jedne kratke epizode u Brazilu (Sao Paulo), u januaru ove godine je još jednom šokirao, preselivši u angolski Kabuscorp.

Na rođendan se oglasio putem Twittera, komentiravši rasplet u Ligi prvaka. Poraz svoje Barcelone kod Chelseaja u prvoj utaikmici polufinala proglasio je nezasluženim, ali je i uvjereno dodao:

"Svejedno bih se kladio na španjolski finale između Barcelone i Reala."