Bundesliga
27

Neumoljivi Bayern razbio Freiburg i upisao 20. pobjedu u sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna upisala je 20. pobjedu u njemačkoj Bundesligi, a oni su u 25. kolu savladali Freiburg na gostujućem terenu rezultatom 4:0.

Nakon uvodnih minuta koje su protekle u obostranom ispitivanju snaga, prvu priliku na meču imali su domaći igrači, ali udarac Holera zaustavio je golman Ulreich.

Bayern je nakon toga preuzeo kontrolu nad igrom, a u 25. minuti stigao je u vodstvo. Hummels je poslao loptu u kazneni prostor Freiburga, na pravom mjestu je bio Muller, a u njegovom pokušaju da postigne pogodak pomogao mu je golman Schwolow koji autogolom dovodi Bayern u vodstvo.

Samo tri minute nakon toga Bavarci postižu drugi pogodak. Ovaj put u listu strijelaca upisao se Tolisso koji fantastičnim udarcem s distance povećava vodstvo svoje ekipe.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 54. minuti kada zimsko pojačanje Bayerna Wagner postiže pogodak za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Muller u 69. minuti.

Ovom pobjedom, Bayern se dodatno učvrstio na prvom mjestu Bundeslige sa 63 osvojena boda, čak 20 više od drugoplasiranog Schalkea, dok je Freiburg ostao na 13. poziciji sa 29 osvojenih bodova.

Tabela: