Prema pisanju Bilda
0

Neuerov transfer Bayern će koštati 50 miliona eura

Totalsport
Manuel Neuer
Manuel Neuer
Prvi golman njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer milimetar je od službenog transfera u Bayern. Pregovori između predstavnika njegovog aktuelnog (Schalke) i budućeg kluba održani u utorak bili su uspješni.

Za istim su se stolom u berlinskom hotelu Regent našli izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, direktor Karl Hopfner i sportski direktor Christian Nerlinger s direktorima Schalkea Horstom Heldtom i Peterom Petersom. Pregovori su trajali tri sata.

"Njemački dnevnik Bild piše kako će Neuerov transfer Bayern koštati ukupno 50 miliona eura. Oko 18 miliona eura trebao bi Bayern platiti za otkup Neuerovog ugovora koji ga veže za Schalke do 2012. godine, a sedam miliona eura trebao bi mu bavarski klub isplatiti u sljedeće četiri godine kroz bonuse, ovisno o uspjehu kluba u Ligi prvaka."

Također, 25 miliona eura Bayern bi trebao isplatiti 25-godišnjem golmanu kroz plate u sljedeće četiri godine vjernosti. Njegova će godišnja primanja u bavarskom gigantu biti nešto veća od šest miliona eura, za četiri miliona veća nego li trenutno zarađuje u Schalkeu.