Prvo kolo
103

Neubjedljivi Manchester United pobjedom protiv Leicestera otvorio Premiership

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda savladala je Leicester na otvaranju nove sezone Premiershipa, a oni su na Old Traffordu slavili rezultatom 2:1.

Crveni đavoli su već u drugoj minuti stigli u vodstvo. Defanzivac Leicestera Amartey neoprezno je igrao rukom u svom kazenom prostoru, a sudija Marriner opravdano pokazuje na bijelu tačku.

Siguran realizator i strijelac prvog pogotka u ovogodišnjem izdanju engleskog Premirshipa bio je Paul Pogba, kojeg je Jose Mourinho bez obzira na to što se tek nedavno priključio ekipi stavio u prvi sastav.

Lisice su nakon toga preuzele kontrolu nad igrom, imale su nekoliko ozbiljnih prilika, ali do poluvremena nisu uspjeli doći do pogotka i eventualnog poravnanja. Najbolju priliku imao je Maddison, no nije pogodio. Na drugoj strani, pored postignutog pogotka, jedinu šansu imao je Alexis Sanchez u 40. minuti kada je šutirao preko gola.

Prvu priliku u drugom poluvremenu bilježimo tek u 65. minuti kada Mata šutira pored gola, da bi nakon toga Iheanacho pokuašo savladati De Geu, ali mu španski golman brani udarac.

Lukaku je u 78. minuti imao veliku priliku da postigne pogodak, no nije bio precizan, da bi u 83. minuti Luke Shaw iskoristio asistenciju Mate i riješio pitanje pobjednika.

Jedino što je Leicester do kraja meča uspio napraviti je utješni gol Jamiea Vardyja u 93. minuti, nakon čega nije bilo vremena za bilo šta.