Silovit udarac
20

Nesuđeni Zmaj Ajdin Hrustić postigao golčinu u porazu Australije od Japana

N. K.
Hrustić slavi pogodak (Foto: EPA-EFE)
Hrustić slavi pogodak (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Japana pobijedili su u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Australije rezultatom 2:1, a jedan od detalja koji je obilježio utakmicu u Saitamu bila je i golčina nesuđenog reprezentativca Bosne i Hercegovine Ajdina Hrustića.

Japanci su vodili od osme minute golom Tanake, a Australije je izjednačila u 70. sjajnim golom Hrustića, inače igrača Eintrachta. Sudija Al Jassim iz Katara je prvo dosudio penal za Australiju, da bi nakon intervencije VAR-a prekršaj izvukao na samu ivicu šesnaesterca.

Iako je japanski golman Gonda stavio sedam igrača u živi zid, nije to spriječilo Hrustića da strašnim udarcem zakuca loptu od prečku u gol za 1:1.

Ipak, pet minuta prije kraja meča Japan je došao do pobjede konačnim rezultatom 2:1 nakon što je Behich pogodio vlastitu mrežu.

Inače, Hrustiću je to bio drugi pogodak u 10. nastupu za Australiju za koju je debitovao prije četiri godine.

Odabrao je Australiju, a mogao je igrati i za BiH i za Rumuniju budući da mu je otac iz naše države, s majka Rumunka. Nogometni savez BiH je svojevremeno kontaktirao Hrustića, ali se on odlučio za Australiju jer je u toj zemlji i rođen 1996. godine.