Nogomet
9

Nestorović: Protiv Turske očekujem još jednu tešku provjeru

FENA
Darko Nestorović
Darko Nestorović
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) danas je u Vogošći obavila zadnji trening uoči sutrašnjeg prijateljskog susreta protiv odgovarajuće selekcije Turske.

Izabranici selektora Darka Nestorovića prošle sedmice su poraženi od olimpijske (U-23) reprezentacije SAD-a s 2:5 (0:2), ali selektor BiH vjeruje da rezultat nije realan pokazatelj snage bh. selekcije.

"Rezultat tog meča je nerealan. Iako su igrači SAD-a stariji, mi smo im dobro parirali. Imali smo posjed lopte, ali vidjelo se da su oni fizički jači. SAD je iskoristio sve svoje šanse, dok smo mi propustili veliki broj prilika za pogotke. U svakom slučaju nisam nezadovoljan jer su igrači uglavnom ispoštovali ono što smo dogovorili", rekao je Nestorović za Fenu.

Selektor mlade bh. selekcije u meču protiv Turske će dati priliku nogometašima koji nisu dobili šansu da igraju protiv SAD-a.

"Turska je dobra ekipa, tako da očekujem novu tešku provjeru. Dobit će šansu neki igrači koji nisu igrali protiv SAD-a. Svi su zdravi i spremni za tu utakmicu. Tek smo sedam dana zajedno i još se trebamo bolje upoznati. Optimističan sam, vjerujem da možemo napraviti dobar tim za kvalifikacije za evropsko prvenstvo", naglasio je Nestorović.

Kapiten reprezentacije BiH Miloš Aćimović naglašava da je rezultat protiv SAD-a mogao biti drugačiji da su bh. nogometaši iskoristili neke od brojnih prilika koje su stvorili.

"Mislim da poraz protiv SAD-a nije bio realan. Stvarali smo prilike, ali nismo ih uspjeli pretvoriti u pogotke. Zadovoljan sam kako radimo. Motivisani smo i želimo odigrati bolji susret protiv Turske. Vjerujem da ćemo pobjediti, a nakon toga se još bolje spremiti za kvalifikacije za EP", istaknuo je Aćimović.

Napadač bh. selekcije i član zagrebačkog Dinama Armin Hodžić smatra da su igru bh. tima poremetila dva brza pogotka Amerikanaca, ali da ne treba biti nezadovoljan igrom mladih reprezentativaca BiH.

"Poremetila su nas dva brza pogotka SAD-a, nakon čega se naša igra raspala. Ipak, ne treba biti nezadovoljan utakmicom, posebnom drugim poluvremenom u kojem smo bili bolji protivnik. Ekipu Turske poznajemo, igrali smo protiv njih na mediteranskim igrama. Sigurno je da su jak tim, a ja se nadam da ćemo odigrati kako treba i pobijediti", zaključio je Hodžić.

Mladi bh. nogometaši igrat će prijateljski susret s Turskom sutra na Gradskom stadionu u Kaknju s početkom u 14.00 sati.