Italija
0

Nesta se vraća u reprezentaciju već protiv Kameruna

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor italijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi najavio je da ozbiljno razmišlja o pozivanju Alessandra Neste u sastav za prijateljski dvoboj s Kameruncima sljedeće srijede.

"Nesta je zadužio reprezentaciju igrajući povrijeđen na dva svjetska prvenstva. Bilo bi sjajno kada bi se vratio", kazao je Lippi za Gazzettu dello Sport dodavši: "Razgovarao sam s njim prošle sedmice i razgovarat ću opet. Vidjet ćemo kako će ispasti."

Kandidate za prijateljsku utakmicu s Kamerunom 3. marta u Monte Carlu Lippi će objaviti u nedjelju, nakon prvenstvenog kola.

Nesta se zbog problema s povredama povukao iz reprezentacije 2007. godine. Sve dosad otklanjao je mogućnost povratka no počeo se predomišljati kako se SP u Južnoj Africi počeo približavati i kako se za povratak Lippiju ponudio drugi zlatni veteran sa SP-a u Njemačkoj prije četiri godine, Francesco Totti, koji, najavio je Lippi, za Kamerun neće biti pozvan.

Godinu je dana, praktično cijelu prošlu sezonu, Nesta proveo van terena zbog problema s kralježnicom. Ove sezone igra u sjajnoj formi, s iznimkom ne tako dobrog izdanja protiv Manchester Uniteda prošle sedmice u prvom dvoboju osmine finala, u kojem su Englezi na San Siru slavili 3-2.