Fabio Cannavaro
0

"Nesta, Italija te treba!"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prije nekoliko godina su Fabio Cannavaro i Alessandro Nesta činili najbolji stoperski par na svijetu, no posljednje utakmice u reprezentaciji su odigrali, sada već daleke, 2006. godine.

Te godine je Italija osvojila naslov svjetskih prvaka u Njemačkoj. Cannavaro je proglašen za najboljeg igrača tog Svjetskog prvenstva, dok se Nesta povrijedio na samom takmičenju, a vrlo brzo je i objavio kraj reprezentativne karijere.

Nakon toga je bilo upitno hoće li se 33-godišnji Nesta uopće vratiti nogometu zbog učestalih povreda leđa, no ove sezone Nesta igra fascinantno u Milanu, te su učestale priče u talijanskom nogometu o njegovom povratku u "azzurre", makar takvo što igrač uporno odbija.

Svoj sud o svemu je rekao i Cannavaro.

  • Nesta, vrati se, Italija te treba! Respektiram njegov stav i znam da je teško pogođen čestim povredama, ali samo govorim koliko bi žarko željeli da se vrati među nas. Ne govorim to jer cijenim Nestu kao osobu, nego jako dobro znam koliko bi nas podigao, koliko bi dobro došao našoj ekipi na Svjetskom prvenstvu - rekao je Cannavaro.