Velika tragedija
2

Nesretna sudbina stradalih u požaru u Brazilu: Ostali u kampu iako su imali slobodan dan

Klix.ba
Foto: AFP
Šestorica stradalih u velikom požaru koji je zahvatio trening kamp brazilskog velikana Flamenga su mladi nogometaši u dobi između 14 i 16 godina, a preostala četvorica su zaposlenici kluba.

Prve identificirane žrtve su Arthur Vinicius de Barros Silva Freitas (14), koji je sutra trebao proslaviti 15. rođendan, zatim golman Christian Esmerio (15) te Pablo Henrique da Silva Matos (14).

Iako su i ostale žrtve identificirane, njihova imena još uvijek nisu objavljena jer trebaju obavijestiti porodice stradalih.

Brazilski mediji su potvrdili kako su povrijeđena još trojica igrača - Cauan Emanuel Gomes Nunes (14), Francisco Diogo Bento Alves (15) i Johnatan Cruz Ventura (15), koji je u teškom stanju budući da mu je opečeno 40 posto tijela.

Preživjeli igrači i dalje pred kampom čekaju vijesti o svojim kolegama nakon požara koji je počeo u 5:10 sati po lokalnom vremenu i kada su svi koji su se nalazili u klupskom kampu Ninho de Urubu spavali.

Pretpostavlja se da je požar počeo iz klima uređaja, dok komšije tvrde da su prije požara čuli eksploziju te da se jedan od igrača spasio jer ga je probudio dim.

Trodnevna žalost je proglašena u Saveznoj državi Rio de Janeiro, a zbog velikog nevremena jučer niko nije trenirao pa su slobodan dan igrači trebali imati i danas.

U kampu su bili smješteni igrači koji nisu iz Rio de Janeira, jer su oni koji su živjeli u okolini grada prije tragedije otišli kući.