Nogomet
14

Nermin Zolotić: Odlazak u Gent je veliki iskorak u mojoj karijeri

Piše: D. B.
Nermin Zolotić
Nermin Zolotić
Dvadesetogodišnji mladi bh. reprezentativac i sada već bivši nogometaš Željezničara, Nermin Zolotić, odnedavno je igrač belgijskog Genta. U razgovoru za portal Klix.ba je izrazio zadovoljstvo odlaskom u Belgiju i otkrio ambicije svog novog kluba.

"Gent me prati već duže vrijeme, još i prije moje povrede. Potpisao sam trogodišnji ugovor i veoma sam zadovoljan uslovima. Tereni su odlični, a naš stadion je najbolji u Belgiji", izjavio je Zolotić.

Prelazak u Gent smatra velikim uspjehom.

"Upoznat sam s belgijskom ligom, koja je sigurno kvalitetna. Sretan sam, ovo je veliki iskorak u mojoj karijeri i odskočna daska za dalji napredak", kazao je mladi reprezentativac BiH.

Njegov novi klub u narednoj sezoni ima visoke ambicije.

"Cilj Genta je u narednoj sezoni osigurati nastup u Evropi. Iskreno se nadam da ćemo i uspjeti u tome", rekao je Zolotić.

Istakao je da veliku zahvalnost za napredak u karijeri duguje svojoj porodici, Željezničaru i menadžeru,

"Željo je moj klub, moje sve. Nosim ga u srcu i nadam se povratku jednog dana. Taj klub volim i navijam otkad znam za sebe. Želim se zahvaliti svima u klubu, trenerima i doktorima, posebno doktoru Kulenoviću. Hvala i mojim roditeljima i bratu, koji su mi dali snage da sve izdržim nakon loma noge i budem još jači. Također, zahvalan sam i menadžeru Milanu Broćeti, koji je zaslužan za moj transfer", kazao je novi igrač Genta.

Nermin je optimista kada je riječ o nastupima reprezentacije BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

"Pozitivno razmišljam uoči ove dvije utakmice protiv Nigerije i Irana. Vjerujem da ćemo se plasirati u drugi krug", završio je Zolotić.