Veličanstveno
21

Neočekivanom junaku Argentine saigrači priredili nevjerovatan doček u Brightonu

D. P.
Galebovi priredili iznenađenje svom prvaku svijeta (Foto: Screenshot)
Galebovi priredili iznenađenje svom prvaku svijeta (Foto: Screenshot)
Argentinski veznjak i iznenadni junak Svjetskog prvenstva u Kataru Alexis Mac Allister doživio je fantastičan doček po povratku u svoj klub Brighton.
Galebovi su ponosni na svog osvajača Svjetskog prvenstva. U klubu su mu dozvolili nešto duži odmor nakon što je s Argentinom postao prvak svijeta, a danas se vratio na Amex, gdje mu je priređen veličanstven doček.

Saigrači su mu organizovali doček za pamćenje. Pojava Mac Allistera na ulaznim vratima u kompleks stadiona izazvala je velike ovacije njegovih saigrača iz Brightona, a prvo što je ugledao, bila je okačena argentinska zastava.

Osvajač Mundijala zatim je prišao svakom od saigrača i članova stručnog štaba te dobio pojedinačnu čestitku. Razmijenio je ljubazne riječi sa saigračima, a onda je pred svima podigao repliku trofeja svjetskog prvaka, čuvene "boginje".

Za to vrijeme, ovacije su došle do maksimuma, a bijeli i plavi konfeti pljuštali su po njemu.

Svi u Brightonu su ponosni na učinak heroja Argentine, koji je bio najzaslužniji za ključnu pobjedu protiv Poljske, iako su svjesni da ga neće dugo zadržati u klubu.

Naime, brojni velikani engleskog nogometa "zagrijani" su za njegovo dovođenje, a izdvaja se njegov bivši trener Graham Potter, koji ga želi dovesti u Chelsea. Interes su pokazali Liverpool, Tottenham i Arsenal.