Ligue 1
4

Neočekivan poraz Nice od Toulousea, Bordeaux slavio u gostima

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Nice poražena je u meču 24. kola francuske Ligue 1 od Toulousea na domaćem terenu, a pobjede u preostala tri susreta od 20:00 sati upisale su ekipe Montpelliera, St. Etiennea i Bordeauxa.
Važnu gostujuću pobjedu upisala je ekipa Bordeauxa koja je rezultatom 2:0 slavila protiv Strasbourga. Gosti su poveli u 3. minuti kada Sankharne pogađa za 1:0, a početkom drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti, Laborde je postavio konačnih 2:0.

Neugodno iznenađenje svojim navijačima priredila je Nica koja je na svom terenu poražena od Toulousea minimalnim rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Gradel u 67. minuti susreta. Treba napomenuti da prva zvijezda kluba Mario Balotelli nije igrao u ovom meču.

Ekipa St. Etiennea upisala je gostujuću pobjedu protiv Amiensa rezultatom 2:0. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a onda u 62. minuti zimsko pojačanje kluba Mathieu Debuchy postiže pogodak za 1:0. Pitanje pobjednika riješeno je u 85. minuti kada Cabella pogađa za konačnih 2:0.

Montpellier je na svom terenu nakon preokreta slavio protiv Angersa. Gosti u 20. minuti pogotkom s bijele tačke stižu u vodstvo, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Ekambi. Ipak, pred kraj prvog poluvremena preko Lasne domaći stižu do poravnanja, a veoma važnu pobjedu Montpellieru donosi Mbenza u 71. minuti.

Tabela: