MInistar sigurnosti BiH
58

Nenad Nešić postaje jedan od čelnika FK Borac: Cilj je da dominiramo u Premijer ligi BiH

N. M.
Arhiv (Foto: I. L./Klix.ba)
Arhiv (Foto: I. L./Klix.ba)
Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić postat će član rukovodstva Fudbalskog kluba Borac Banja Luka, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Nešić će u Upravi FK Borac popuniti upražnjeno mjesto koje je nastalo odlaskom Milana Tegeltije, doskorašnjeg predsjednika ovog premijerligaša koji se povukao s funkcije.

Novi predsjednik kluba postao je Goran Lukić, a Nešić će biti član Upravnog odbora FK Borac.

"Na poziv novog predsjednika Lukića prihvatio sam ulogu u Upravi. Čast mi je i cilj nam je svima da od Borca napravimo ekipu koja će dominirati u Premijer ligi BiH i imati zapaženu ulogu u evropskim takmičenjima", rekao je Nešić za portal Klix.ba.

Nenad Nešić rođen je 1978. godine u Sarajevu, a od 2016. do 2020. godine bio je na čelu javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Prije pet godina došao je na poziciju v.d. predsjednika Demokratskog narodnog saveza, a u oktobru 2020. godine izabran je za predsjednika ove stranke.

Na poziciji ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH je od Općih izbora u oktobru 2022. godine. Sada će prvi put biti i na jednoj funkciji vezanoj za sport.