Angažman karijere
36

Nenad Bjelica preuzima njemački klub koji igra Ligu prvaka

D. P.
Povratak Bjelice u Ligu prvaka? (Foto: EPA-EFE)
Povratak Bjelice u Ligu prvaka? (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica danas će vjerovatno postati trener Union Berlina, javljaju najrenomiraniji svjetski mediji.

Jedan od najuglednijih italijanskih novinara Gianluca di Marzio javio je putem Sky Sportsa da Bjelica preuzima Union Berlin, njemačku ekipu koja ove sezone igra Ligu prvaka, ali je u katastrofalnoj seriji rezultata.

Bjelica nema posao još od 11. oktobra kada je dobio otkaz u turskom Trabzonsporu. Često je isticao kako ne planira prihvatiti bilo kakvu ponudu, već da čeka onu pravu, a ona je izgleda stigla i to iz jedne od najjačih evropskih liga.

Di Marzio je uvjeren kako će Bjelica vrlo brzo postati novi trener Union Berlina, a čak se špekuliše da bi danas mogao biti predstavljen kada je zakazana konferencija za medije u ovom njemačkom klubu.

Union Berlin je u potrazi za trenerom nakon što je otkaz dobio Urs Fischer, a iako su se spominjala neka domaća imena, očigledno je da se ekipa ipak odlučila za hrvatskog trenera.

Bjelica je u svojoj karijeri vodio Karnten, Lustenau, WAC i Austriju Beč u Austriji, italijansku Speziju, Lech u Poljskoj te Dinamo i Osijek u Hrvatskoj.

Istovremeno, Union Berlin je pretposljednji tim u Bundesligi sa samo bodom više od fenjeraša Koelna. Čeka ga težak posao ukoliko želi vratiti ekipu u gornji dio tabele, ali kvaliteta svakako ima.