Dugoročno rješenje
130

Nemanja Nikolić nakon potpisa za Olympiakos posuđen Radničkom

K. H.
Nikolić će igrati za Radnički
Nikolić će igrati za Radnički
Mladi reprezentativac BiH Nemanja Nikolić nedavno je napravio jedan od najvećih izlaznih transfera u Premijer ligi BiH nakon što je iz FK Mladost Doboj Kakanj prešao u grčkog velikana Olympiakos, a samo što se transfer ozvaničio, objavljeno je da će do kraja ove sezone igrati za Radnički iz Niša.

Ovaj 18-godišnji desni bek za veoma kratko vrijeme afirmisao se u jednog od najboljih bekova u Premijer ligi BiH, a da njegove igre nisu prošle nezapaženo dokaz je i transfer u grčki Olympiakos koji Nikolića vidi kao dugoročno rješenje na desnoj strani svoje odbrane.

Nakon što je potpisao petogodišnji ugovor s grčkim klubom, odlučeno je da će Nikolić do kraja ove sezone igrati na posudbi u srbijanskom Radničkom iz Niša, gdje je danas i zvanično potpisao saradnju do kraja ove sezone.

Nikolić je u društvu menadžera, a ujedno i mentora koji se već godinama brine za njegovu karijeru - Munevera Kursumovića, danas boravio u Nišu te se upoznao s klupskim osobljem i novim saigračima s kojima će dijeliti svlačionicu do kraja ove sezone.

Nikolić je odigrao ukupno 24 utakmice za Mladost u Premijer ligi BiH, a dobrim igrama zaslužio je i poziv selektora mlade reprezentacije BiH Vinka Marinovića koji i bez obzira na mogućnost da igra za mlađe selekcije želi imati ovog desnog beka na raspolaganju.