Nogomet
57

Nemanja Bilbija za Klix.ba: U Splitu su uslovi sjajni, Željo je napravio veliki posao

Piše: Edin Isanović
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija, nedavno je potpisao za RNK Split. Već u prvim utakmicama pokazao je da će biti pojačanje Crvenih. Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije BiH kaže za Klix.ba kako su prvi utisci u gradu podno Marjana odlični.

"Prvi utisci su dobri, zadovoljan sam. Ambicije kluba su da se igra što bolje, da se pokuša izboriti Evropa. Ekipa je mlada, ali vjerujem da možemo. Također, dobri su uslovi za rad i teren je odličan. Jedino nema puno navijača kao Sarajevo ili Borac. Možda je lakše igrati jer nema pritiska, ali znate da je bolje nastupati pred 15 ili 20 hiljada energičnih navijača“, kazao je Bilbija.

Potom je napravio paralelu HNL-a i BHT Premijer lige.

"Mislim da je hrvatska liga dosta jača. Dinamo, Rijeka i Hajduk su sjajne ekipe.Imaju odlične igrače, a ono gdje se vidi najveća razlika su uslovi“, dodao je naš sagovornik.

Na kraju se osvrnuo na nastupe bh.klubova u Evropi.

"Naravno, gledao sam Sarajevo. Žao mi je što su dobili Lech za protivnika. Ispali su, ali se sada spremaju za odbranu titule. Želim im sreću. Željo je napravio odličan posao. Za pohvalu je da nisu primili gol od izuzetno dobre ekipe Ferencvaroša. I njima želim sreću protiv Standarda. Olimpic i Zrinjski nisu imali sreće i zbog toga su ispali“, zaključio je Bilbija.