Zvijezda Zrinjskog
58

Nemanja Bilbija potopio Želju pa poručio: Nikad mi neće dosaditi postizati pogotke

E. B.
Nemanja Bilbjia (Foto: Screenshot)
Nemanja Bilbjia (Foto: Screenshot)
Najveća zvijezda Zrinjskog Nemanja Bilbija je današnji derbi protiv Željezničara u dresu mostarske ekipe okrunio na najbolji mogući način - s dva pogotka protiv Željezničara.

Bilbija je svoje 19. i 20. gol ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine postigao u 11. i 26. minuti, te na taj način donio svojoj ekipi pobjedu rezultatom 2:0.

"Ušli smo u niz gdje je samopouzdanje stvarno veliko i ekipa od samog početka utakmice igra dobro. Iskoristimo svaku šansu i ovih 15 pobjeda u nizu stvarno je zasluženo i svaka čast momcima", rekao je Bilbija.

Osvrnuo se i na svoj golgeterski niz, ali i suradnju sa Josipom Ćorlukom i ostalim saigračima. Kako kaže, tajna njegove golgeterske forme je jednostavna.

"Ovo je zasluga cijele ekipe i sve što oni naprave, ja čekam u 16 metara i iskoristim", istakao je Bilbija.

Nakon nove pobjede Zrinjski je korak bliže ostvarenju cilja, a to je odbrana titule prvaka Bosne i Hercegovine.

"I prije ove utakmice imali smo dosta veliku prednost, a sada je još veća. Gledamo ostale rezultate, odmorit ćemo se ovih par dana i u srijedu nam slijedi Kup", rekao je Bilbija i za kraj dodao:

"Nikad mi neće dosaditi postizati pogotke. Svakom napadaču je želja postizati pogotke, vrijedno radim i nadam se da će ostati tako", rekao je Bilbija.