Nogomet
17

Bilbija: Pobjeda nad Sarajevom nije imperativ, ali imamo kvalitet za trijumf

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
U nedjelju će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u okviru 25. kola BHT Premijer lige snage odmjeriti Borac i Sarajevo. Napadač Banjalučana Nemanja Bilbija smatra da pobjeda nije prioritet, ali da njegova ekipa ima kvalitet da trijumfuje protiv gostiju iz Sarajeva.

Navijači Sarajeva su nezadovoljni formom i rezultatima svojih ljubimaca te je sve više negativnih komentara na njihovu igru i zalaganje, ali Bilbija smatra da je ekipa sa Koševa itekako opasan protivnik. S druge strane, tvrdi da igrači Borca u utakmicu ulaze sa mnogo samopouzdanja.

"Ne bih se složio da su igrači Sarajeva u lošoj formi, možda su kiksali nekoliko utakmica, ali je Sarajevo i dalje veliki klub. Što se nas tiče, već 12 utakmica nismo poraženi i utakmicu sa Sarajevom dočekujemo sa velikim samopouzdanjem", izjavio je Bilbija za portal Klix.ba

Eventualnom pobjedom bi Borac prišao na samo dva boda zaostatka za Sarajevom i drugom pozicijom na tabeli.

"Drugo mjesto je naš cilj, a tome ćemo biti bliže ako pobijedimo u nedjelju. To nam je i želja, međutim, pobjeda nije imperativ, jer je to ipak derbi, ali mi imamo kvalitet za trijumf. Pozivam navijače da dođu na utakmicu i podrže nas", kazao je Bilbija.

Napadač Borca uspjeh ekipe stavlja ispred ličnog uspjeha.

"Zadovoljan sam svojom formom, ali uvijek može bolje. Bitno je da ekipa igra dobro, pa će biti i golova", smatra Bilbija.

Borac i Sarajevo igraju u nedjelju od 19:30 sati.