Marcello Lippi
0

"Nemamo krizu kao Francuzi ili Englezi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski nogometaši, aktuelni svjetski prvaci, krenuli su u obranu naslova s dva mizerna remija. Utakmice protiv Paragavaja i Novog Zelanda su okončali s istovjetnih 1-1.

Ne treba niti naglašavati da je ovaj posljednji remi, protiv "nogometnih amatera" s Novog Zelanda, uzdrmao talijansku javnost i navijače, te je potvrdu dobila teza od mnogih da će Italija jako teško (gotovo nemoguće) odbraniti naslov iz 2006. godine.

Marcello Lippi, talijanski selektor, oko sebe ne emitira nervozu, kao što je to i običaj za ovog iskusnog stratega. Uostalom, Talijani i dalje drže sve u svojim rukama. Dovoljna im je pobjeda u zadnjem kolu skupine protiv Slovaka.

"Za nas prvenstvo očito počinje od utakmice sa Slovačkom. Imamo sve u svojim rukama, ali da se moramo trgnuti to je definitivno", rekao je Lippi.

Talijanski novinari su pitali je li možda u talijanskoj svlačionici moguća uskoro atmosfera slična onoj u Francuskoj ili Engleskoj.

"Ne, nikako. Čujem da se Capello (op.a. selektor Engleske) boji straha njegovih nogometaša prije odlučujuće utakmice. Ja tome uopće ne pridajem pažnju, moji igrači nisu niti malo plašljivi, niti strahuju. Znam da mogu, a znaju to i oni", rekao je Lippi.