Jose Mourinho
0

"Nemam zamjerki na svoje igrače"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Loša je bila igra pomlađenog sastava madridskog Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Poraz 2-0 od Levantea ipak je bio bezbolan, budući da je prva utakmica ovih suparnika završila 8-0 pobjedom slavnijeg kluba.

Razloge poraza pokušao je objasniti Realov trener, Portugalac Jose Mourinho: "Igračima je teško usredotočiti se na ovakve utakmice. I prije prvog sudijskog zvižduka znali smo da smo prošli u četvrtfinale. Ne mogu kritikovati svoje igrače, imali su pozitivan stav, a nastupili su mnogi koji do sada nisu imali puno prilika za dokazivanje ili su bili povrijeđeni. Gago, Garay i Mateos prvi su put bili u početnom sastavu, Mateos i Canales osjetili su neke probleme, a nakon što je Benzema izašao iz igre nismo ni imali napadača."

"Pobjeda je nagrada za Levante, a mi idemo dalje. Ono što je najvažnije je to da Kaka ne osjeća nikakvu bol u koljenu ili preponama kada igra. Napreduje konstantno i publika na Bernabeuu uživat će gledajući ga."

Kaki je ovo bio drugi nastup za "kraljevski klub" po povratku nakon operacije lijevog koljena i šest mjeseci duge apstinencije od nogometa.

U četvrtfinalu Kupa kralja Real će igrati protiv gradskog rivala Atletica, a prođe li tu prepreku za finale će se boriti protiv Seville ili Villarreala.

Utakmicu je prokomentirao i Luis Garcia, trener Levantea: "Uprkos nevažnosti rezultata ovo je bila dobra pobjeda. Znali smo da ne možemo nadoknaditi osam golova razlike, ali sretan sam zbog uspjeha protiv ekipe u kojoj je bilo igrača koji zavređuju startnu postavu Reala. Zahvaljujem navijačima na podršci."