Trener objasnio
10

Nema sukoba na relaciji Pjanić-Allegri: Otišao je u svlačionicu jer je bilo veoma hladno

Klix.ba
Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter
Trener Juventusa Massimiliano Allegri nije bio zadovoljan zbog poraza Juventusa od Young Boysa u meču 6. kola grupne faze Lige prvaka.

Juventus je poražen rezultatom 2:1, iako su u posljednjim minutama stigli do drugog pogotka, ali je on zbog ofsajda ipak poništen i švicarski tim je upisao pobjedu.

Allegri je sredinom drugog poluvremena izvadio Pjanića iz igre, zbog čega je bh. veznjak burno reagovao, a odmah se okrenuo i otišao u svlačionicu. Trener Juventusa to je objasnio riječima da je na stadionu bilo veoma hladno, a ne da između njih dvojice postoji sukob, kako su mnogi odmah pomislili.

"Na stadionu je bilo šest stepeni ispod nule, zbog toga je otišao u svlačionicu, a radije bih poštedio Pjanića igranja kako bi bio što spremniji za sljedeću utakmicu u Seriji A nego suspendovanog Bentancura. Da li je vještačka trava utjecala na našu igru? Jeste, ali samo na početku, nakon čega smo napravili dvije ili tri dobre prilike za gol. Kada igrate na ovakvom terenu, jednostavno morate dodavati i držati loptu što je duže moguće na zemlji", kazao je Allegri.

Stara dama u sljedećem kolu Serije A igra gradski derbi protiv Torina.