Alessandro Nesta
0

"Nema šanse da se vratim u reprezentaciju"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Alessandro Nesta, 33-godišnji odbrambeni nogometaš Milana, potvrdio je kako nema namjere ponovno biti dio talijanske reprezentacije, aktuelnih prvaka svijeta.

Posljednje utakmice za "azzurre" Nesta je odigrao 2006. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Italija zajedno sa selektorom Marcellom Lippijem osvojila naslov svjetskih prvaka.

Nakon tog uspjeha je Nesta odlučio okončati desetogodišnju reprezentativnu avanturu, za koje je vrijeme upisao 78 nastupa (bez pogodaka).

  • Iako imam jako dobar odnos s Lippijem i jako ga cijenim u svakom kontekstu, ne mislim se vratiti reprezentaciji. Stojim pri svojoj odluci i tako će ostati - rekao je Nesta koji je posljednjih godina imao velikih problema s povredom leđa i bilo je jako upitno hoće li uopće više igrati nogomet.

  • Imao sam u posljednje vrijeme sedam povrataka nogometu. Želim da ovaj zadnji bude doista zadnji. Moje tijelo više nije u naponu snage, a reprezentativni nastupi bi me dodatno opterećavali. Volim Italiju, ali nisam opet spreman za nju - zaključio je Nesta.

U isto vrijeme kao i Nesta reprezentaciji je zbogom reklo i drugo "rimsko dijete", Francesco Totti, no po posljednjim informacijama on mijenja svoj stav i ima želju zaigrati na SP 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.