Zvali ga "hrvatski Messi"
385

Nekadašnji veliki talenat Alen Halilović potpisao za 11. klub u posljednjih osam godina

E. B.
Alen Halilović
Alen Halilović
Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Alen Halilović je nekada važio za velikog talenta evropskog nogometa, a sada je sa tek napunjenih 26 godina potpisao za 11. klub u posljednjih osam godina, te će u ovoj sezoni nositi dres Rijeke.

Alen, sin Sejada Halilovića koji je nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, javnost u našoj zemlji pamti po tome što je 2013. godine odlučio igrati za nogometnu reprezentaciju Hrvatske, iako je imao mogućnost obući dres BiH.

Halilović je nekada bio jedan od najvećih talenata u Evropi, smatran je igračem koji će naslijediti Luku Modrića u reprezentaciji Hrvatske, a nazivali su ga i "hrvatskim Messijem".

Sa samo 16 godina je postao najmlađi debitant u historiji Hrvatske, a već naredne godine je prešao iz zagrebačkog Dinama u Barcelonu.

No, nakon što se nije izborio za mjesto u prvom timu katalonskog giganta prebačen je u Barcelonu B nakon čega mu je karijera krenula nizbrdo.

Tako je u posljednjih osam godina bio član Dinama, Barcelone, Sportinga iz Gijona, HSV-a, Las Palmasa, Milana, Standarda iz Liegea, Herenveena, Birminghama i Readinga, a sada je potpisao za Rijeku.