Problemi s povredama
0

Nekadašnji veliki Barcelonin talenat završava karijeru u 29. godini: Pripremam se za penziju

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji nogometaš Barcelone Gerard Deulofeu razmišlja da završi igračku karijeru u 29. godini i to zbog problema s povredama.

Bio je dominantan u omladinskim kategorijama gdje je bio poznat po sjajnim driblinzima i odličnom udarcu s distance te je djelovalo da će biti sljedeća velika zvijezda.

Ipak, u Barceloni se nije proslavio, igrao je poslije za Watford i Udinese, no izgleda da je sada zbog povreda došao kraj njegove karijere.

Upravo su ga povrede koštale da napravi veću karijeru, a posljednja od koje se oporavlja bi ga mogla natjerati da prestane aktivno igrati nogomet.

"Već nekoliko mjeseci znam da možda više nikad neću igrati. Nisam igrao više od godinu dana. Ne mogu reći puno, ali na teškim sam iskušenjima. Ne možete ni zamisliti kroz što prolazim. Pokušavam se oporaviti na sve moguće načine, no pomirio sam se s tim da to možda nikad neću uspjeti", rekao je Deulofeu te dodao:

"Imao sam povredu 2020. godine, koljeno mi je bilo u vrlo lošem stanju, ali sam se uspio oporaviti. Nakon toga doživio sam novu, treću povredu, poslije koje je došlo do komplikacija. Ne mogu reći puno jer imam dogovor s klubom, ali ne možete ni zamisliti što mi se događa. Radim na oporavku, ali se i pripremam za igračku penziju i novu karijeru".

Ovaj 29-godišnjak je karijeru počeo u Barceloni, a još je igrao za Everton, Sevillu, Milan, Watford i Udinese čiji je član od zime 2021. godine.

Za seniorsku reprezentaciju Španije je odigrao četiri utakmice i postigao gol.