Nogomet
2

Nekadašnji fudbalski as sada radi kao čistač na brodu

Klix.ba
Kevin Kyle (Foto: Arhiv/AFP)
Kevin Kyle (Foto: Arhiv/AFP)
Bivši fudbaler Sunderlanda Kevin Kyle od međunarodnog asa sa odličnom platom postao je čistač na brodu i to zahvaljujući svom najvećem poroku - kockanju.

Kyle je u doba kad su mu u karijeri cvjetale ruže zarađivao 25.000 KM sedmično, ali su onda uslijedile povrede i ozbiljni problemi sa kockanjem. Sada, kako prenose britanski mediji, da bi prehranio porodicu čisti toalete i slaže kutije na brodu Regina Baltica.

Kao fudbalski as priznao je da je jedne večeri odjednom potrošio više od 17.000 KM. Kad je odustao od fudbalske karijere posvetio se učenju mladih o opasnostima kockanja.

Sada ima 33 godine i na brodu zarađuje manje od 2.000 KM za 15 dana. Radno vrijeme mu je po 12 sati. Menadžeri su upozorili ostale uposlenike da mu ne spominju "bivši život".

"Tužno je vidjeti da neko koga su navijači voljeli završio karijeru relativno rano. On je dobar momak, sa svima se slaže, a to što sada mora raditi naporne smjene i usluživati druge je sigurno veliki preokret u njegovom prethodnom životu. Ne želi razgovarati o svojoj fudbalskoj karijeri, a njegovi menadžeri ljudima govore da to i ne spominju", kazao je izvor lista Chronicle.