Iznenadni problem
37

Nekada najveći talent, danas je zakucan za dno: Haliloviću propao posljednji "voz" za spas

D. P.
Halilović nije prošao ljekarske preglede (Foto: Twitter)
Halilović nije prošao ljekarske preglede (Foto: Twitter)
Nekada jedan od najvećih svjetskih talenata Alen Halilović suočava se s najtežim trenucima u karijeri, a sada mu je propao i transfer u grčki Aris.

Halilović je, nakon odlaska iz zagrebačkog Dinama, promijenio 11 različitih klubova. Trebao je potpisati i za 12. u karijeri, koji je okarakterisan kao posljednji "voz" za spas karijere.

Ovaj bivši reprezentativac Hrvatske, koji je mogao izabrati i Bosnu i Hercegovinu, već se fotografisao kao novi nogometaš Arisa, nakon što ga je iz svojih redova otpustila Rijeka.

Međutim, posao je propao u međuvremenu. Kako piše grčka Gazzetta, ovaj 27-godišnji nogometaš pao je na ljekarskim pregledima.

Također, pojavili su se i problemi finansijske prirode, odnosno dvije strane nisu uspjele pronaći zajednički "jezik", tako da je transfer u potpunosti propao.

Tako će Halilović sreću potražiti negdje drugo. Za Rijeku je odigrao svega 11 utakmica i postigao je jedan gol. Trener Sergej Jakirović, nakon dolaska u Rijeku, procijenio je da mu ovaj ofanzivac ne treba.