Još uvijek osjeća bol
0

Neizvjestan nastup Džeke protiv Mainza

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Od devet sati ujutro, piše njemački dnevnik Bild, u petak je započeo rehabilitacijski maraton za bosanskohercegovačkog nogometaša Wolfsburga Edina Džeku (23).

Ultrazvučna terapija pa masaža povrijeđenog bedrenog mišića čekala je Džeku odmah ujutro, a procedura je ponovljena pred poslijepodnevni trening. Centarforovo sudjelovanje u današnjem domaćem dvoboju 11. kola Budeslige protiv Mainza (15.30h) još je uvijek pod velikim znakom pitanja.

Džeko je ipak optimističan.

"Boli me pri sprintu, zapinje u mišiću. Ipak, moram neminovno zaigrati u ovoj utakmici. Vrlo je važna, moramo uzeti tri boda", izjavio je Džeko otklonivši mogućnost uzimanja blokade, bilo tabletom bilo injekcijom:

"Na to neću pristati!".

Neupitno je zato da protiv Mainza neće zaigrati Džekin napadački partner, Brazilac Grafite (30), koji je u petak navečer u 19 sati doputovao u Wolfsburg iz Brazila. Tamo ga je na sedam dana psiho-odmora od nogometa poslao trener Armin Veh, nakon što je razdoblje izuzetno slabe forme završio crvenim kartonom u dvoboju Lige prvaka s Bešiktašem, zbog čega će morati pauzirati u sljedećim dvobojima istog takmičenja.

"Imao sam vrlo dobar odmor tokom proteklih sedam dana. Osjećam se dobro", rekao je novinarima najbolji bundesligaški strijelac (28 golova).