Nogomet
6

Neizvjesno šta će biti sa trojicom napadača Rome koji nisu zadovoljili, među njima i Džeko

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Roma je za Edina Džeku, Juana Manuela Iturbea i Seydoua Doumbiju ranije platila čak 58 miliona eura, ali ovi igrači nisu ispunili očekivanja i neizvjesna je njihova sudbina, pišu talijanski mediji.

Troškovi dovođenja ovih igrača bili su veliki i utječu na transfer kampanju Vučice u ovom prelaznom roku. Roma nema dovoljno sredstava da se valjano pojača.

Za Džeku su ranije interes izrazili engleski Sunderland, kao i pojedini turski klubovi. Međutim, bh. reprezentativac je izrazio želju da ostane iako nije ispunio očekivanja rukovodstva kluba. Talijanski mediji pišu da Džeko ima više šansi da ostane u Romi nego Iturbe i Doumbia.

Iturbea traži Bologna, ali trener Rome Luciano Spalletti želi da Iturbe prođe ljetne pripreme sa Romom kako bi mogao odlučiti da li da zadrži paragvajskog igrača. Iturbe je ranije mnogo obećavao i važio je za jednog od najtalentovanijih igrača Serije A.

Doumbia će najvjerovatnije napustiti Romu. On bi trebao preći u Basel koji traži zamjenu za Embola, piše Corriere dello Sport.