Na posudbi iz Intera
10

Neizvjesna sudbina Ivana Perišića u Bayernu, Hrvat se tek treba pokazati na terenu

K. H.
Ivan Perišić (Foto: EPA-EFE)
Ivan Perišić (Foto: EPA-EFE)
Prvi čovjek njemačkog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kaže da je još uvijek nepoznata sudbina hrvatskog igrača Ivana Perišića u ovom klubu te da će sve biti poznato nakon što se ovaj krilni napadač vrati na teren.

Bayern je na početku ove sezone posudio Perišića iz Intera, a imat će pravo da otkupi njegov ugovor po cijeni od 20 miliona eura. Ipak, u Bayernu još uvijek nisu odlučili šta će se na kraju desiti s Perišićem.

"Nismo pričali o tome, Perišić se nedavno oporavio od povrede stopala i tek trebamo vidjeti u kakvom je stanju", rekao je Rummenigge i nastavio:

"Vidjet ćemo u narednim utakmicama kako će igrati, nakon čega planiramo obaviti razgovor s njim. Prednost u svemu je što imamo prijateljski odnos s Interom, a povrh svega, sigurno je i da Ivan želi znati gdje će igrati. Ono što sigurno mogu reći, još uvijek ništa nije odlučeno", istakoa je Rummenigge.

Italijanski mediji ranije su pisali o tome kako se Inter nada da će Bayern otkupiti Perišićev ugovor, posebno iz razloga što se Hrvat ne nalazi u prvom planovima trenera Antonija Contea.

Perišić je ove sezone odigrao ukupno 23 utakmice za Bayern, 16 u Bundesligi, šest u Ligi prvaka i jednu u Kupu Njemačke, a postigao je ukupno pet pogodaka i upisao osam asistencija. Na terenu je proveo ukupno 1.205 minuta.