{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Nefić: Policija samo asistirala u izbacivanju navijača

S
25.8.2011. u 16:12
0
126
Nefić: Policija samo asistirala u izbacivanju navijača
0
Nefić: Policija samo asistirala u izbacivanju navijača
Ultrasi na Grbavici (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Hrvatski sportski klub Zrinjski iz Mostara uputio je oštar protest Ministarstvu unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona u povodu nemilih događaja na prvenstvenoj nogometnoj utakmici između Željezničara i Zrinjskog, igranoj u srijedu.
"Svih ovih godina bili smo svjedoci na koji način su od strane policije zabranjivani i uklanjani simboli hrvatskog naroda u BiH, a koji ni u kom slučaju ne bi smjeli smetati nijednoj civiliziranoj osobi. Na jučerašnjoj utakmici bili smo svjedoci krajnje brutalnog načina i udaljavanja naših navijača iz nama nepoznatih razloga, a posebno što je svaki udarac pendrekom pratila psovka na nacionalnoj osnovi", pojašnjava se u saopćenju iz Zrinjskog, koji traži od MUP-a da putem interne kontrole preispita upotrebu prekomjerne fizičke sile svojih radnika i poduzme odgovarajuće mjere.

"U cilju očuvanja digniteta HŠK 'Zrinjski' i navijača poduzet ćemo i druge mjere koje su u zakonskim okvirima", navodi se u saopćenju.

Navijači Zrinjskog na Grbavici su, podsjetimo, uzvikivali ustaške pokliče i pjesme posvećene Anti Paveliću, te negirali postojanje BiH, a sa stadiona su odstranjeni na prijedlog komesara za sigurnost i delegata utakmice.

"Policija je samo asistirala u odstranjenju tih navijača sa stadiona. Ja nemam informacija o bilo kakvom prekoračenju upotrebe sile, niti razumijem ove navode iz saopštenja HŠK 'Zrinjski'. Mi ćemo u svakom slučaju preispitati akciju naših službenika na toj utakmici, te u slučaju bilo kakvih nepravilnosti poduzeti zakonom predviđene mjere", rekao je za Sarajevo-x.com glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: