Demantovao glasine
9

Nedved: Pirlo i Ronaldo ostaju u Juventusu

D. B.
Pavel Nedved (Foto: EPA-EFE)
Pavel Nedved (Foto: EPA-EFE)
Potpredsjednik Juventusa Pavel Nedved demantovao je špekulacije te je rekao da trener Stare dame Andrea Pirlo i najveća zvijezda kluba Cristiano Ronaldo ne idu nigdje.

Pirlo je pod velikim pritiskom nakon poraza od Beneventa i zaostatka za liderom Interom od 10 bodova.

"Pirlo će ostati trener Juventusa, to je 100 posto sigurno. Počeli smo novi projekt s njim, znali smo da ćemo se suočiti s poteškoćama. Željeli smo napraviti nešto više, ali nismo mogli. Mirni smo, Pirlo ima sve što je potrebno da bi postao veliki trener", izjavio je Nedved.

O Ronaldovoj budućnosti se već neko vrijeme dosta špekuliše, kao i o njegovom povratku u Real Madrid.

"Što se mene tiče, Ronaldo neće otići. Ima ugovor do juna 2022. godine i ostat će. Vidjet ćemo šta će se dogoditi nakon toga. On nas je odveo naprijed, tehnički i kada je riječ o imidžu. Postigao je više od 100 golova u 120 utakmica, vukao nas je u Ligi prvaka. On je jednostavan momak, iako možda ne izgleda tako. Prototip je modernog igrača koji je ostvario nevjerovatne ciljeve zahvaljujući svom talentu i mnogo rada", izjavio je Nedved.

Potom se osvrnuo i na Paula Dybalu te nije isključio njegov odlazak.

"Nedostajao nam je, mislim da nije odigrao više od 800 minuta ove sezone. Njegovo prisustvo bi nam dalo više opcija u napadu. Ima ugovor još jednu godinu i nemam ništa dodati na ono što je već rečeno. Juventus će razmotriti svaku priliku na tržištu", završio je Nedved.