Kraj karijere za genija
66

Nedostajat će: Prisjetimo se magičnih Baleovih golova uključujući i "onaj" protiv Liverpoola

D. P.
Bale je završio veličanstvenu karijeru (Foto: Champions League)
Bale je završio veličanstvenu karijeru (Foto: Champions League)
Legendarni velški nogometaš i peterostruki osvajač Lige prvaka Gareth Bale (33) danas je odlučio završiti veliku nogometnu karijeru, a to je razlog da se prisjetimo nekoliko najljepših pogodaka u karijeri.

Bili njegovi fanovi ili ne, svi se moraju složiti da je Bale na svom vrhuncu bio nogometaš najviše svjetske klase. Nažalost, njegova karijera trajala je nešto kraće u odnosu na trofejne rivale, ali je za desetak godina elitnog nogometa uspio ostaviti veliki trag.

Osvojio je pet trofeja u Ligi prvaka s Real Madridom, a u svakoj od njih ostavio je uklesano svoje ime. To se posebno odnosi na 2018. godinu kada je sam srušio Liverpool u finalu.

Bale je tada ušao u igru u 61. minuti, a onda dvije minute kasnije postigao gol koji može ući u konkurenciju za najljepši u historiji Lige prvaka. Makazice, koje je i danas teško objasniti i shvatiti, otvorile su put Realu za osvajanje Lige prvaka. Do kraja utakmice postigao je gol i za konačnih 3:1.

Osim tog pogotka, Bale je postigao dvocifren broj golova koji će ostati dugo upamćeni.

Izdvajaju se i onaj protiv Barcelone u Kupu kralja 2014. godine kada je na nevjerovatan način pretrčao Marca Bartru, pogoci za Tottenham protiv Intera, fantastičan gol za pobjedu protiv West Hama u 90. minuti i brojni drugi.

U prilozima možete se podsjetiti o kakvom se nogometnom genijalcu radilo, pošto njegova djela više nećemo gledati nakon što je danas iznenadno okončao karijeru.