Nogomet
9

Nedim Jusufbegović više nije trener Čelika, na njegovo mjesto se vraća Boris Pavić

Piše: E. M.
Nedim Jusufbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na danas održanoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša Nedim Jusufbegović, nakon što je svoj mandat stavio na raspolaganje, razriješen je dužnosti.

Nakon jučerašnjeg neriješenog rezultata u utakmici protiv FK Mladost Doboj Kakanj čime nije ostvaren zacrtani sportski cilj Uprava kluba sa Bilinog Polja danas je razriješila dužnosti dosadašnjeg šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića sa kojim će pokušati u narednih nekoliko dana pokušati dogovoriti sporazumni raskid ugovora koji neće biti na štetu kluba.

"Bez obzira na jučerašnji rezultatski neuspjeh i ostale rezultate utakmica odigranih pod sumnjivim okolnostima na drugim terenima koji su doprinijeli dodatnom bodovnom zaostatku, rukovodstvo NK Čelik Zenica nije i neće odustati od sportskog prioriteta u ovom projektu – opstanku u BH Telecom Premijer ligi", saopćeno je iz NK Čelik.

Nedim Jusufbegović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Crno-crvene u Ligi za opstanak vodit će Boris Pavić koji je već bio na funkciji šefa stručnog štaba NK Čelik, a njegov cilj će biti ostaviti NK Čelik u društvu najboljih.

Dosadašnji v.d. direktora kluba Adnan Nuhagić podnio je ostavku na dosadašnju funkciju, a obnašati će je do popunjavanja direktorske pozicije. Iz NK Čelik su pozvali sve ambiciozne poslovne ljude koji su spremni vršiti dužnost v.d. direktora do ljeta da se obrate klubu i dostave svoje biografije u narednih pet dana nakon čega će o njima razmatrati Upravni odbor.

"Klupsko rukovodstvo će aktivno raditi na tome da navedene promjene ne destabiliziraju klupsko poslovanje, već naprotiv, da omoguće klubu što efektivnije i efikasnije ostvarenje zacrtanih sportskih, finansijskih i administrativnih ciljeva. Molimo sve naše navijače da u ovim teškim trenucima ostanu podrška novom projektu Čelika te da u još većem obimu nastave s učlanjenjem i posjetama utakmica jedinog kluba", zaključili su iz NK Čelik.