Nogomet
0

Nedim Jusufbegović novi trener Veleža

FENA
Nedim Jusufbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović novi je trener Veleža.

Dojučerašnji trener Olimpica odlučio je da preuzme klupu mostarskog kluba, za koji je svojevremeno nastupao kao igrač. Na čelu stručnog štaba zamijenit će Ibru Rahimića, koji je krajem prošle sedmice sporazumno raskinuo ugovor s klubom.

Jusufbegović će se odmah priključiti treninzima svog novog kluba.

Iz FK Olimpic potvrđeno je da je Jusufbegović danas podnio ostavku.

Sarajevski klub zahvalio je Jusufbegoviću na dosadašnjoj saradnji, navodeći zadovoljstvo rezultatima koje je ostvario s ekipom u tekućoj sezoni.

Nedim Jusufbegović je putem klupske internet stranice zahvalio Olimpicu na ukazanom povjerenju te je poželio Vukovima sreću u nastavku sezone.

"Mogu reći da sam ponosan na sve što sam napravio u Olimpicu ali došlo je vrijeme da idem dalje. Olimpic je sjajan klub, atmosfera u klubu je odlična i zaista sam zahvalan svima na saradnji i ukazanom povjerenju tokom proteklog perioda. Posebnu zahvalnost dugujem predsjedniku kluba Nijazu Graciću koji ima svoj cilj i zna šta želi, a imao je veliki uticaj na moju trenersku karijeru. Olimpicu želim sve najbolje u nastavku sezone jer je Olimpic moj klub", kazao je Nedim Jusufbegović za Olimpic.ba