Odigrao 122 minute
2

Nedim Hadžić više nije nogometaš Veleža, otišao nakon šest utakmica i jednog postignutog gola

K. H.
Nedim Hadžić na potpisu ugovora s Veležom (Foto: FK Velež)
Nedim Hadžić na potpisu ugovora s Veležom (Foto: FK Velež)
Napadač Nedim Hadžić nakon samo šest odigranih utakmica raskinuo je ugovor sa FK Velež i u budućnosti je potražiti novi klub, objavio je mostarski klub na svojim stranicama.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim nogometašem Nedimom Hadžićem", navodi se na stranici kluba.

Nedim Hadžić je rođen 19. marta 1999. godine u Sarajevu. Prve nogometne korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi se potom priključio i prvom timu Bordo tima.

Karijeru je zatim nastavio u juniorskoj selekciji portugalskog Leixões SC, da bi se potom vratio u BiH u FK Mladost Doboj Kakanj. U BiH je pored pomenutih klubova nastupao i za FK Sloboda Tuzla, kao i na posudbi u NK Slaven Belupo.

Pored toga, nastupao je za omladinske U-15, U-17, U-19 i U-21 nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U dresu Rođenih odigrao je ukupno pet utakmica, u kojima je postigao jedan pogodak i to u meču Kupa BiH protiv Sloge. Ukupno je odigrao 122 minute za Velež u drugoj polusezoni, a treba reći i to da je imao nezgodnu povredu koljena.