Završeni pregovori
129

Nedim Hadžić produžio ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2019. godine

Piše: E. B.
Talentovani napadač Nedim Hadžić produžio je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo do ljeta 2019. godine.

Hadžić, koji je godinama najbolji napadač u omladinskim ligama u našoj zemlji, je dugo pregovarao o produženju ugovora sa ekipom sa Koševa.

Na kraju je na obostranu radost produžena saradnja do 30. juna 2019. godine, a očekuje se da će u narednoj sezoni šef stručnog štaba Bordo kluba Mehmed Janjoš pružiti priliku Hadžiću u Premijer ligi BiH.

"Sretan sam zbog produženja ugovora. Drago mi je što klub ima plan i viziju za razvoj mladih igrača iz Akademije i nadam se da ću dobiti priliku za nastupe u prvom timu. Za mene je ovo velika motivacija za rad i radujem se svakom nadolazećem treningu sa prvim timom. Započeo sam pripreme za ovu sezonu sa prvim timom i mogu reći da su me igrači odlično prihvatili još od prvog treninga. Atmosfera u ekipi je odlična i vjerujem da će Sarajevo odlično započeti sezonu, kako u domaćem tako i u međunarodnom takmičenju", rekao je Hadžić,

Hadžić, koji je za prvi tim debitovao u posljednjem kolu Premijer lige prošle sezone na gostovanju kod Krupe, je tokom protekle sezone bio na meti Benfice, West Hama i Crotonea, ali je odlučio ostati na Koševu.