Talenti Sarajeva
21

Nedim Hadžić i Rijad Sadiku u konkurenciji za susret protiv Krupe

Klix.ba
Hadžić i Sadiku
Hadžić i Sadiku
Dva mlada talenta iz Akademije FK Sarajevo Nedim Hadžić i Rijad Sadiku u kombinaciji su za predstojeću prvenstvenu utakmicu prvog tima FK Sarajevo.

Sarajevo u nedjelju gostuje Krupi u posljednjoj ligaškoj utakmici, a stručni štab je odlučio da će put Krupe krenut i dvojac Nedim Hadžić i Rijad Sadiku.

Nedim Hadžić je mlađi junior Akademije FK Sarajevo, jedan od najtalentovanijih dječaka iz omladinskog pogona kluba sa Koševa, koji je u prošloj sezoni postigao više od 50 zvaničnih golova i u ovoj godini redovno trese mrežu protivnika juniora Bordo kluba. Iako je mlađi junior (rođen 1999. godine) i nastupa protiv igrača starijih od njega godinu dana, Hadžić je i u ovoj sezoni prvi strijelac lige sa sjajnim učinkom od 35 golova, a u finalu Kupa BiH, donio je trofej Sarajevu kada je upravo juniorima Krupe postigao četiri gola.

"Mnogo sam sretan i ponosan što sam dobio priliku biti dio prvog tima. Za mene je ovo ispunjenje jednog velikog sna i niko neće biti sretniji od mene ako dobijem priliku da upišem svoje prve, službene minute u dresu kluba kojeg volim", rekao je Hadžić.

Rijad Sadiku, kapiten U-17 reprezentacije BiH je neizostavan član kadetske ekipe Bordo kluba, te povremeno nastupa i za juniore. Rođen je 2000. godine i nastupa na poziciji štopera. Rijad je jedini bosanskoherceogvački omladinac, koji je nastupao na dva evropska prvenstva, a zahvaljujući svom predanom radu i fudbalskom talentu dobio je poziv prvog tima.

"Zahvalan sam svima u klubu na ovoj prilici. Uzbuđen sam uoči utakmice i radujem se boravku sa igračima prvog tima, koje svakog vikenda gledam sa tribina stadiona. Nadam se da ću opravdati očekivanja i ispuniti san kojeg dugo čekam, a to je da debitujem u dresu Sarajeva", rekao je Sadiku.