Novi selektor Hrvatske
18

Nedavno dobio otkaz u Wwin ligi BiH pa naslijedio Jarnija: Nisam očekivao ovakav put

H. H.
Marijan Budimir na predstavljanju (Foto: Drago Sopta / HNS)
Marijan Budimir na predstavljanju (Foto: Drago Sopta / HNS)
Hrvatski nogometni savez imenovao je Marijana Budimira novim selektorom hrvatske U-17 reprezentacije koju u martu čeka nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Budimir se u sjedištu HNS-a sastao s predsjednikom Marijanom Kustićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom te glavnim instruktorom Petrom Krpanom, s kojima se dogovorio o preuzimanju klupe hrvatske U-17 reprezentacije, na kojoj će naslijediti Roberta Jarnija koji je dobio otkaz zbog neprimjerenih komentara od Dinamu.

"Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu grupu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem", poručio je novi selektor hrvatskih kadeta, Marijan Budimir.

Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala Omladinske Lige prvaka 2023. godine.

Prošlu polusezonu proveo je kao trener Širokog Brijega, ali je na kraju jesenjeg dijela šampionata u Premijer ligi BiH dobio otkaz.