Vicente del Bosque
0

"Neću eksperimentisati protiv Armenije i BiH"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Selektor reprezentacije Španije Vicente del Bosque izjavio je da, uprkos zagarantovanom prvom mjestu u grupi, neće eksperimentisati pri sastavljanju tima za naredne utakmice protiv Armenije i Bosne i Hercegovine.

Prvi čovjek na klupi evropskih šampiona negirao je pretpostavke da će u preostalim susretima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. koje se igraju ovog mjeseca iskoristiti priliku da proba druge varijante u timu.

Kako saznaje Sky Sports, Del Bosque je odbio dovođenje novih igrača u prvi tim, insistirajući da će u Južnu Afriku povesti samo vrhunske nogometaše. Također, želi da Španija bude fer prema ostatku grupe, s obzirom da se još uvijek ne može sa sigurnošću reći ko će osvojiti drugo mjesto koje vodi u baraž.

"Mi smo se već kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo i imamo još samo pet utakmica do tog takmičenja - dvije sad, dvije u novembru i jednu u martu", izjavio je legendarni trener. "Iz njih moramo maksimalno profitirati. Ovo je grupa koja će predstavljati našu zemlju. To ne znači da je ona zatvorena, ali ne možemo stalno praviti promjene."

"Pozvao sam 24 igrača jer imamo dva okršaja, klupska takmičenja su u toku, a i zbog fer takmičenja, jer se Bosna i Turska pokušavaju kvalifikovati", rekao je Del Bosque.

Tri igrača koja su se vratila u ekipu su Barcelonin playmaker Andres Iniesta, Realov branič Sergio Ramos i Andoni Iraola iz Athletic Bilbaoa, koji je pozvan u reprezentaciju prvi put nakon 12 mjeseci.

Španija 10. oktobra igra s Armenijom, a četiri dana kasnije dolazi na Bilino polje, gdje ovaj veliki tim dočekuju Ćirini "zmajevi".

Spisak igrača Španije:

Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Diego Lopez (Villarreal); Albiol (Real Madrid), Capdevila (Villarreal), Iraola (Athletic Bilbao), Marchena (Valencia), Monreal (Osasuna), Pique (Barcelona), Puyol (Barcelona), Ramos (Real Madrid), Alonso (Real Madrid), Busquets (Barcelona), Cazorla (Villarreal), Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona), Riera (Liverpool), Senna (Villarreal), Guiza (Fenerbahce), Mata (Valencia), Silva (Valencia), Torres (Liverpool), Villa (Valencia).